.

Hej hej! (Nora skriver)
Idag så var det meningen att vi skulle dra till shettisarna, men Lena svarade inte när vi ringde. Så vi drog dit men då var det några andra där så det blev inget tyvärr. Vi får se när vi drar dit nästa gång :)

skogsmullar

Hejhej. (Nora skriver)
Idag så har vi varit hos shettisarna igen. Jag sov hos Sofia igår så vi åkte gemensamt till dom runt 11. Tog in dom och borstade och myste sedan så på med tömkörningsgjord på Sune och eftersom den andra är för stor för Fenja så gjorde vi en egen variant. Spände fast ett schabrak med en täckesgjord och i den spände vi fast ett par tömmar och en snodd. Vi gick ut en mysig runda i skogen, var ute i ca 20 minuter och tog några skutt över stockar som täckte stigarna vi gick på. Fenja var jättepigg och framåt och hoppade superfint, jättefin teknik med både ben och rygg så vi är jättenöjda! Sune jobbade på jäkligt bra, som vanligt alltså. På hemvägen så var båda trötta så vi gav dom lite hö och sen fick dom gå ut i hagen där stackars Balder stod och gnäggade efter dom! Sen så satt vi kvar någon halvtimme och fotade Backie men sen runt halv 2 så gick vi till bussen. Sofia åkte hem till sig, jag hem till mig. Tyvärr så glömde vi att fota idag, vi gör det imorgon istället så får ni se hur supersöta dom var. Sofia kanske kan lägga in någon fin bild på Backie lite senare, aja vi får se. Men bilder kommer ändå imorgon för då ska dom få visa upp sig framför kameran, haha!
Pussar!

Balder får också vara med på bild :D

Hejhej (Nora skriver)
Eftersom att Balder har fång och inte får röra sig så mycket så har vi inte kunnat fota lika bra bilder som vi har kunnat med Sune och Fenja. Men nu hittade jag två gamla bilder, när jag RIDER på lilla Balder - haha!

Bilderna är klickbara.


Fenja!


Fenja i ett nötskal?
Nej, Fenja i en dumstrut!

ännu en dag hos shettisarna !

Hejhejjj! (sofia skriver)
Idag har vi vart hos shettisarna. När vi kom dit tricktränade vi dom lite och det gick superbra! Sen åkte Lena och köpte schampoo :) När hon kom tillbaka duschade vi alla hästar och schampoonerade dom, blött men kul! :D Hah, när alla va färdiga la vi på dom varsitt täcke och ställde in dom i boxarna, eftersom det vräkte den utanför -,- Då gick vi in till Lena och fick varm o'boy och mackor, där inne satt vi och kolla på hästannonser och väntade på att det skulle sluta regna :) efter ett tag slutade det och vi gick ut för att tömköra dom lite, supersnygga var dom när dom torkat! Började med Sune och han va superfin, dock lite stark och så, men som vanlig väldigt kul att tömköra :D Sen tog vi Fenja, hon va ovanligt pigg och lyssnade väldigt bra! :D hon va också fin och det gick super! :D sen borstade vi av dom och släppte ut dom i hagen :D

Lite bilder från idag :D

             

PUSS!

mysdag med hästarna !

Hejhej! :D (båda skriver)
Vi åkte till stallet runt 10och träffade hästarna, som vi inte träffat på två månader!! :O Vi förväntade oss tre tunnor, men det var bara Sune som var lite tjock ;) Fenja och Balder hade gått på diet hela sommaren.. (Sune också, men tyvärr klarade han det inte så braaaa :P) Vi började med att ta in Sune och Fenja, vi borstade av dom och sen  tricktränade vi båda två. Dock var dom båda lite trögfattade men fenja fattade lite efter ett tag! :D Sen tömkörde vi Fenja och hon var faktiskt superduktig! Sen släppte vi ut henne i hagen till Balder och tog sune.. Han tyckte inte om att behöva jobba när Fenja och Balder stog och latade sig i hagen, och fösökte springa dit hela tiden! Efter en stund tog vi ut honom utanför gården och där var han lika läcker som han alltid varit! Sen borstade vi av honom och släppte ut honom i hagen :) Självklart borstade vi och myste med balder också! :) Sen fikade vi och fortsatte vi lite med trickträningen i hagen och Fenja var superduktig! :D Efter det busade vi med hundarna, Lisa och Monty :) Skitsöta! Efter det gick vi in och fikade med lena och noras mamma, (ja, vi är tjocka) Sen åkte vi heeeem =D

FIIIINA SUNEBUS! :D
   

Fiiiina fenjaa :D

   

Supergulliga BALDER :D
 

Hundarna! :D
     
Monty är labben och lisa är den andra :D


Information om hästarna !

Nu tänkte vi berätta lite om varje häst! :D


Doremy "Balder"
Balder är en valack i sina bästa år! Han är 15 år gammal, 105 i mankhöjd och brunskäck. Han är trygg och säker, man kan alltid lit på honom till 100%! Han är en mysig och go kille. Just nu har han fång, och mår inte så jättebra. För ca 4 år sedan var Nora medryttare på honom och red honom flera dagar i veckan. Att rida är han snäll, men lite busig och ibland jätteseg! Just nu går det inte att göra någonting med honom, men vi pussar och borstar honom varje gång vi är där!


Fenja
Fenja är ett urgulligt sto på 4 år, ibland är hon dock inte urgullig! Vet inte riktigt hur hög hon är, men hon är minst av dom tre och är Balders dotter. Hon är lite jobbig att ta in från hagen och ibland slutar det med sura miner och en springande ponny! När man väl fått in henne är hon ganska mysig och kelig. Eftersom att hon är så ung håller vi på att tömköra henne, löshoppa henne och longera. Hon är inriden och skrittar,  travar och galopperar med ryttare dock kan hon vara lite hoppig och studsig samt busa lite. Hon kan vara både pigg och seg, beror på humöret för dagen eftersom att hon är ett sto! Hennes ögon är helt underbara och får en att smälta så man kan aldrig bli riktigt sur på henne!


Sune Bill "Sune"
Sune är en ung kille som verkligen lever sitt liv för dagen! Han är 6 år gammal och ca en meter hög. Väldigt bestämd kille som vet vad han vill och får han inte som han vill kan har resa sig. Det är honom vi fokuserar mest på i utbildningen och träningen. Just nu tömkörs han mest, men han longeras även och hoppas lite då och då. Nu är han i dålig form efter betet och vi tar det riktigt lugnt med honom men vi har stora förväntningar på honom innom både dressyr och hoppning, men då mest hoppning! Han hoppar verkligen ALLT i hoppningen och brinner för det, superkul säger han! Sune är våran lilla guldklimp och när han har fått upp konditionen och det finns möjligheter är vi sugna på att tävla lite med honom.. (om vi hittar en lämplig ryttare, såklart!)

RSS 2.0